torstai 2. elokuuta 2012

Kotikemisti valkaisee kynsiään

Poistin lakat kynsiltä eilen, ja jouduin ikäväkseni toteamaan niiden olevan vähän värjääntyneet aluslakan käytöstä huolimatta. Jotkuthan sanovat, että aluslakka suojaa värjääntymiseltä, toiset taas sanovat, että kynnet värjäytyvät aluslakasta huolimatta.


Päädyin joka tapauksessa kokeilemaan Saara Sarvaksen blogissaan ehdottamaa keinoa, eli ruokasoodaa ja sitruunaa. Kaapista löytyi vain leivinjauhetta, joten se korvasi sitten ruokasoodan. Tosin tuossa ohjeessa käytettiin myös samasta syystä leivinjauhetta, eli ajattelin sen käyvän ihan mainiosti.


Sekoittelin teelusikallisen kumpaakin shottilasiin, ja virittäydyin telkkarin eteen lisäilemään soosia kynsille. Odottelin vartin verran, ja laiton vähän väliä lisää tanhaa kynsille, kun meinasi kuivua ja valua pois. Lopuksi vielä hieroin kynsiä, en tosin tiedä, tekikö se enemmän haittaa kynnen pinnalle... Lopputulos oli mielestäni ihan hyvä!


En sitten tiedä, oliko tuosta oikeasti hyötyä ihan hirveästi, mutta ehkä kynnet hieman kirkastuivat. Lopuksi laitoin vielä ihanaa sitruunalta ja mintulta tuoksuvaa tehokosteuttajaa kynsille/kynsinauhoille, niin pääsi kuivuudesta eroon.


Tuossapa vielä kuva möhkäleestä, joka on siis jotain body butteria paketissaan. Ostin tämän keväällä New Yorkista, ja löysin myös linkin nettikauppaan. Jos käytte Nykissä joskus, niin suosittelen käymään Sabon-nimisessä kaupassa, aivan ihania kylpytuotteita, saippuoita ja voiteita!

Nyt kynsien tekoon, ja huomenna varmaan niistä postausta. :)

4 kommenttia:

  1. Satuin itekkin lukemaan ton saman postauksen, mut en oo saanu viel aikaseks kokeilla sitä :D

    VastaaPoista
  2. Kyllä nuo vähän näyttää kirkastuneen! Itse kokeilin Corega-tabletteja (tarkoitettu ilmeisesti tekareitten&hammasrautojen yms. puhdistukseen). Ei kyllä auttanut yhtään :D En ainakaan huomannut eroa. Sormet vaan tuoksu mintulle sen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, niin ei tarvitse turhaan käydä ostamassa. Tekarinpuhdistuksellekaan kun ei ole vielä tarvetta. :)

      Poista
  3. Kyllä ne on hieman kirkastuneet. Täytyy kokeilla tuota itsekkin :).

    VastaaPoista