perjantai 13. heinäkuuta 2012

Vadelmamuffinssit

Lomalla olo on tosiaan mukavaa, kun on aikaa puuhastella kaikkea. Eilen illalla alkoi tehdä mieli jotain hyvää, ja muffinsseihin löytyy lähes aina tarvikkeet! Tein keväällä pariin otteeseen muffinsseja (vai muffineja, pidän tosin enemmän muffinssi-sanasta) käyttäen Kotiruoka-kirjan reseptiä, joten päätin tällä kertaa kokeilla jotain muuta. Osoitteessa kotikokki.net on loistava jääkaappihakutoiminto, jolla voi hakea reseptejä ainesosien mukaan. Löysinkin tämän reseptin, jota testailin! Otin kuvia vähän joka vaiheesta, vaikka kyseessä onkin yksinkertainen resepti, mutta kuvat on kivoja. :)



"Raaka-aineet

3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
 2 tl leivinjauhetta
 2 tl vanilliinisokeria
75 g margariinia tai voita
1 dl maitoa
1 kananmuna
2-3 dl vadelmia"


 "1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja margariini. Nypi kaikki tasaiseksi seokseksi sormin."

Damn, tein uudet kynnet juuri... En ole koskaan ennen törmännyt muffinssireseptiin, jossa nypitään margariini kuiva-aineiden sekaan! Hyvin toimi, kynnetkin pysyi hyvinä. :)


Rikoin kananmunan ensin eri kulhoon, jotta mahdolliset kuorenpalat olisi helppo ottaa pois, ja toisaalta myös halusin rikkoa rakenteen ensin haarukalla.


"3. Lisää kevyesti sekoittaen maito ja muna sekä lopuksi marjat."

Olisi pitänyt sekoittaa vähän varovaisemmin, jotta taikina olisi pysynyt vähän vähemmän vaaleanpunaisena...


"4. Pane paperiset vuoat pellille ja jaa taikina kahdella lusikalla niihin."

Nämä söpöt, värikkäät paperivuoat on ostettu Tigerista, joka löytyy ainakin Kampin kauppakeskuksesta. Leivinpaperi oli myös loppu, olisi ollut hyvä laittaa alle suojaksi.


"5. Paista uunin keskitasossa 8-9 minuuttia."


Voilà! Liian raju sekoittaminen tosin kostautui, ja muffinsseista tuli vähän harmahtavia. Hyvää kuitenkin oli, ja nopea resepti. Viime kerroilla olen myös tehnyt kuorrutukset muffinsseille, mutta tällä kertaa ei ollut aineita, joten se sai jäädä. Ehkäpä seuraavalla kerralla... :)

4 kommenttia:

  1. Jääkaappihakutoiminto - nerokasta. Täytyy kans kokeilla sitä ensi kerralla, kun tekis mieli leipoa.

    VastaaPoista
  2. Lisäisin vielä, että kuvat tosiaan on kivoja :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Vadelmamuffinit on kyllä herkullisia :-) Nyt tekis mieli itsekin leipoa jotain hyvää..

    VastaaPoista