perjantai 7. syyskuuta 2012

Syksyinen liukuvärjäys

Kohta jatkuvat opinnot ja säiden viileneminen inspiroivat tekemään syksyiset kynnet. Tässä kohtaa halusin kokeilla myös erilaista liukuvärjäystekniikkaa verrattuna aiemmin kokeilemaani "töpöttelytekniikkaan".


Lakkasin ensin pohjalle Essien oranssilla lakalla 221A Fear & Desire. Liukuvärjäystä kokeilin tällä kertaa niin, että laitoin alustalle vierekkäin tuota oranssia Essietä ja ruskeaa Essien lakkaa, 490 Poppie Cock. Sitten sekoitin hieman lakkojen yhtymäkohdasta hammastikulla, jotta liukuväriefekti syntyisi. Seuraavaksi painoin meikkisienellä värien päälle ja painoin sienen sitten kynnelle. Tämä liukuvärjäystapa ei osoittautunut oikein toimivaksi. Sieni ensinnäkin imi lakkaa todella paljon, ja kynnellä liukuväri näytti vain sotkuiselta ja epäonnistuneelta. Korjailin lopputulosta aiemmin hyväksi havaitulla tavalla, eli töpöttelin sienellä lisää ruskeaa väriä kynsien kärkeen ja osittain myös liukuma-alueelle.



Liukuvärjäystä on jotenkin tosi hankala saada tasaiseksi. Nytkin liukuma näytti vähän sekavalta. Laitoin liukuvärjäyksen päälle kuitenkin läpikuultavaa oranssia glitterlakkaa, joka onneksi häivensi liukuväriä ja toi tietysti lisää kimallusta lakkaukseen! Käytin tässä Artistryn lakkaa Summer Nights. Lopuksi leimasin peukaloon ja nimettömään aiemmin arvonnasta saadulla leimauslaatalla A07 (en tiedä, kuka valmistaa näitä). Leimauksessa käytin niinikään arvonnasta saatua Konadin lakkaa White Pearl. Tuosta käyttämästäni laatasta täytyy sanoa erityishuomiona, että kaikista laatan kuvista on siinä myös peilikuva! Saa siis helposti eri päin oikeaan ja vasempaan käteen.

Mitä mieltä muuten olette, olisiko selkeämpää, jos listaisin käyttämäni lakat erikseen teksiin upottamisen lisäksi/sijaan?

3 kommenttia: